Кімнатні хризантеми

3 жовтня 2012

Зазвичай після того, як подаровані на свято квіти перецвітуть, їх викидають. Але наші жінки не такі. Раз подарували рослину в горщику, значить, вона повинна продовжувати рости та квітувати. І це їм з успіхом вдається. Давайте спробуємо зберегти подаровану кімнатну хризантему.

ПОРАДИ З ДОГЛЯДУ

Температура. Любить прохолодне приміщення близько 10-15°С. При більш високих температурах хризантеми будуть квітувати, але не настільки рясно, і цвітіння буде коротким.

Освітлення. Світлолюбна, потрібне притінення від прямих сонячних променів у найбільш спекотні години.

Полив. Рясний - ґрунт повинен бути увесь час вологим, але не занадто вогким.

Вологість повітря. Періодичне обприскування. Скоріше з гігієнічних міркувань, ніж для зволоження.

Пересадження. Молоді рослини пересаджують щорічно, старі - через пару років.

АГРОТЕХНІКА

Хризантеми не вимогливі до ґрунтів і будуть добре рости у звичайній садовій землі, до якої додані трохи перегною та піску. Єдина примітка - хризантеми не люблять кислих ґрунтів.

Для посилення розгалуження застосовують прищіпку та обрізку.

ДОГЛЯД ПІСЛЯ ЦВІТІННЯ

Якщо ви хочете зберегти рослину, то після цвітіння обріжте всі довгі пагони, залишивши тільки короткі черешки. Помістіть горщик із хризантемою у прохолодне приміщення з температурою 1-3°С. Навесні, з ростом молодих пагонів, рослина переноситься в більш тепле приміщення на світле місце, пересаджується у свіжу землю і починаються вдобрювальні поливання через кожні два тижні. Також можна з молодих перезимованих пагонів, які з'являться навесні, нарізати живців і висадити як нову рослину.

Якщо не дотримуватися правил вирощування кімнатних хризантем, не витримувати взимку потрібну температуру, не пересаджувати і не підживлювати, то рослини не будуть квітувати або цвітіння буде нетривалим і незначним.

ЯК УКОРЕНИТИ БУКЕТ ХРИЗАНТЕМ

Іноді буває так. Вам подарували зрізані хризантеми або ви принесли їх із саду. А вони, поки стояли у воді, дали корені (це стосується дрібноквіткових сортів). У цьому випадку після пересадження черешків у горщик необхідно їх підрізати на висоті 10-15 см. Якщо рослини будуть недостатньо кущитися, можна прищипнути кілька гілок.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8071 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кімнатні рослини»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс