Як боротися з капустяною совкою

12 червня 2013

Капустяна совка всеїдний шкідник, який вражає понад 70 видів рослин. На жаль, гусениці капустяної совки відрізняються рідкісною ненажерливістю, оскільки вони майже повністю всеїдні.

Совка може харчуватися не тільки капустою та іншими хрестоцвітними культурами, але й цибулею, картоплею, томатами, горохом, бобами, салатом, буряком і т.д. Однак найбільше шкоди вона наносить капусті. Шкодять гусениці, виїдаючи на листочках наскрізні округлі отвори.

Підрослі гусениці занурюються в качани, прогризаючи ходи й забруднюють їх своїми екскрементами. При цьому втрачаються товарні якості качанів. Забарвлення гусениць змінюється від сірувато-зеленого і жовтувато-бурого до темно-бурого, практично чорного. Уздовж усього тіла гусениці йде довга чорна смужка. Капусту можуть ушкоджувати також інші види совок.

Як же правильно боротися з капустяною совкою?

Насамперед, необхідно провести досить глибоку зяблеву оранку для більш повного знищення лялечок капустяної совки. Крім цього проводиться ручний збір гусениць і яєць, а також додаткове обприскування хімічними засобами.

Інсектициди доцільно застосовувати в період появи гусениць і появи їхнього другого віку, коли вони годуються відкрито та є найбільш вразливими. Рекомендовані препарати «Матч 050», «Децис Форте».

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9350 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс