Правильно вирощуємо квасолю

5 червня 2013

Для того щоб одержувати гарні врожаї цього овочу, потрібно запам'ятати, у першу чергу, що квасоля – рослина теплолюбна, насіння якої проростає при температурі вище 10°С. 

Садять її на глибину 10-15 сантиметрів орієнтовно у квітні-травні, все залежить від температури повітря. Якщо квасолю посадити сильно рано, то її насіння згниє, якщо сильно пізно, то врожай може не визріти.

Для вирощування квасолі найкраще підходять супіщані ґрунти з великим вмістом вапна. Глинисті землі з низьким розташуванням ґрунтових вод для вирощування цієї культури взагалі не придатні. 

Як добриво для вирощування квасолі можна використовувати наступну суміш – 20 грамів хлористого калію і 30 грамів суперфосфату на 1 м2 посівної площі. Для підвищення врожаю ґрунт можна додатково вдобрювати аміачною селітрою.

Хоча квасоля не дуже сприйнятлива до вологи, але під час росту та плодоносіння цю рослину необхідно зрошувати систематично. Так, за вегетацію город поливають не менше двох разів з розрахунку 20 літрів на 1 м2.

Для того щоб смак бобів був надзвичайним, необхідно вчасно їх зібрати і не проґавити потрібний момент. Перший збір урожаю виконують через два тижні після початку цвітіння рослин, наступний - через два дні, і так далі до повного визрівання всієї квасолі. Щоб боби були соковитими, найкраще їх збирати вранці, після того як рослина всотала нічну вологу.

Поряд з вирощуванням, дуже важливою є стадія зберігання квасолі. Щоб комахи-шкідники не встигли зіпсувати ваш урожай, його необхідно зберігати в добре провітрюваних прохолодних приміщеннях. Якщо достиглу квасолю ви хочете використовувати для готування їжі, а не як насіння, то для кращого зберігання її можна прожарити. Злегка прожарені плоди не цікаві комахам, і ваш урожай буде зберігатися протягом цілого року неторкнутим.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 10636 Подобається: 22 | Не подобається: 1  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс