Весняна посадка суниці

10 квітня 2013

Якщо цією весною вирішили посадити суницю, то перший врожай уже можна одержати влітку. А в наступному році - ви вже будете мати повноцінний ягідник. Але пам'ятайте, цю культуру не рекомендується вирощувати на одному місці більше трьох-чотирьох років.

Ділянка, де висаджується суниця, повинна бути рівною, пласкою, не затіненою. Якщо вона знаходиться на схилі, то уклон не повинен перевищувати 1-2°. Від холодних північних вітрів ділянку необхідно захистити хоча б чагарниками. Але в низині полуницю саджати не слід, вона не любить, коли повітря застоюється. І не висаджуйте її на ділянку, де торік вирощувалися гарбузові й пасльонові культури.

Розсаду купуйте вже добре розвинену - не менше трьох справжніх листочків на коротких черешках, з густим, довжиною 6-7 см, пучком коріння.

Лунки робіть під шнур, ширина міжрядь 50-60 см, між рослинами в рядку - 15-25 см. Глибина лунок така, щоб корені рослин могли розміститися вільно й повністю.

Але заздалегідь з'єднайте перегній із суперфосфатом і попелом (деревним) і заповніть лунки. На відро перегною - 30 г суперфосфату і півсклянки попелу.

Перед висадженням розсади лунки необхідно ретельно полити, а корені кожного кущика вмочити в глиняну бовтанку. Для цього глину з водою розмішайте до консистенції рідкої сметани. 

При посадці не забувайте, що центральна стеблинка кожного суничного кущика закінчується брунькою, її ще називають «серденьком». Стежте, щоб не засипати цю бруньку землею, а то вона загниє і кущик загине. Після посадки полийте, знову ж, оберігаючи «серденько» від води. Поливати - обов'язково, навіть після або під час дощу. А взагалі суницю (як і інші плодові культури) краще саджати у похмурий день. Після поливу ґрунт потрібно замульчувати, хоча б просто землею, але краще - перегноєм, торфом, компостом. Підживити молоді рослини корисно вже тижня через два. У них  будуть швидко наростати листя та корені. 15 г суперфосфату розведіть в 5 л води, додайте дві повних ложки деревного попелу, дайте трохи настоятися. Під кожну рослину - 1 л цього розчину.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7370 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс