Тютюн проти шкідників

6 лютого 2013

Білокрилка - ворог домашніх квітів і тепличних рослин. Знайти її неважко. Це біла дрібна мошка, що злітає, якщо потривожити листя рослин. Вона висмоктує з листя і стебел всі соки та приводить якщо не до загибелі рослин, то до втрати декоративних властивостей і врожаю.

Причина її появи - тепле і сухе повітря. Влітку білокрилка може перебратися й у відкритий ґрунт, ушкоджуючи безліч рослин, а в першу чергу - огірки, рододендрони, калину, жимолость.

Для боротьби з нею можна використати звичайний тютюновий пил. Тільки перед застосуванням його замочують на дві години у теплій воді. Після цього розчином поливають ґрунт і обприскують рослини. Як і всіма біопрепаратами, таким розчином потрібно обробити рослини 3-4 рази з інтервалом 5-7 днів, і шкідникам прийде кінець.

Багаторічні дослідження показали, що тютюновий пил і тютюнова крихта виявляються відмінними добривами для ґрунту. Вони підвищують активність мікроорганізмів і поліпшують живлення рослини. Це добриво не тільки підвищує врожай плодів, ягід і овочів, але й поліпшує їхній зовнішній вигляд, смак.

Тютюн допомагає позбутися від мурах, попелиці, мідяниці, листовійки, довгоносика, молі... Після першого ж обприскування настоєм тютюну попелиць стає в 15 разів менше. Причому таке застосування не наносить шкоди здоров'ю людини.

Тютюновий пил і крихту просто застосовувати та зручно зберігати. Їх можна використати як у вигляді розчину для обприскування, так і в сухому вигляді як добавку в ґрунт. Для готування розчину 0,5 кг пилу або крихти заливають 10 л води, настоюють 24 години, віджимають, проціджують. Розбавляють (1:1) чистою водою та обробляють рослини. У сухому вигляді тютюнові відходи розкидають перед весняною та осінньою перекопкою ґрунту.

Зберігати тютюновий пил можна кілька років у закритій ємкості.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8545 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс