Органічне землеробство на дачі

16 січня 2013

Існує два різних підходи до вирощування рослин - хімічне землеробство та органічне. Завдання першого - одержати якнайбільше продукції, не дуже піклуючись про її якість. Завдання другого - одержати овочі та фрукти екологічно чисті, високої живильної цінності.

ОСОБЛИВОСТІ

Усе більше садівників і городників поділяють зараз другу точку зору. В органічному землеробстві сад розглядається як живий організм, що існує в рівновазі з навколишнім середовищем. Найважливішою складовою такого саду є живий ґрунт.

ТУРБОТА ПРО ҐРУНТ

Прихильники органічного землеробства насамперед піклуються не про рослину, а про ґрунт з незлічимою безліччю живих істот, що його населяє, - бактерій, грибів, комах, ґрунтових хробаків. Їжею для них служать органічні добрива, які в кінцевому результаті перетворюються на гумус, що містить всі необхідні для рослин живильні речовини в доступній для них формі.

З гумусу рослина відбирає тільки те, що їй потрібно - не більше і не менше. Таке живлення називається збалансованим, або врівноваженим. Рослина при цьому виростає здоровою, з природною стійкістю до хвороб і шкідників.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7393 Подобається: 3 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс