Як захистити сад від гризунів

28 листопада 2012

У зимовий час навала гризунів стає справжнім нещастям для саду. У сувору зиму всі плодові дерева можуть бути істотно попсованими, а молоді посадки знищеними. Щоб захистити плодові дерева від гризунів, необхідно заздалегідь подбати та вжити всіх заходів обережності. 

Після закінчення дачного сезону ретельно згребіть все опале листя, складіть у компостні ями або спаліть.

Стовбури дерев і кістякових гілок обробіть з пульверизатора розчином бордосської рідини. Щоб не обпалити дерева достатньо буде розвести засіб у пропорції 1 до 10.

Гризуни зовсім не переносять запах бордосської рідини, навіть у найбільш голодну пору вони обійдуть вашу ділянку стороною.

Обмотайте стовбури дерев тонким шаром скловати, поверх неї закріпіть руберойд. Навколо стовбурів насипте товстий шар деревного попелу. Як тільки випаде перший сніг, ретельно втрамбуйте його навколо стовбурів, полийте водою. Крізь крижану кірку гризуни не зможуть добратися до кори, котру вони вигризають по колу.

Для знищення гризунів і зниження їхнього поголів'я використовуйте спеціальні засоби у брикетах або пакетах. Їх ви можете купити в регіональному відділенні санітарної протиепідеміологічної станції або в магазинах, які спеціалізуються на продажі товарів для саду та городу.

Розкладіть принади в дачному будиночку, в овочесховищі, розкидайте навколо плодових дерев. Щоб запобігти загибелі птахів, розкладайте брикети або пакети у вузькі труби. Всі принади мають специфічний запах, що приваблює гризунів.

Щоб брикети не мали запаху ваших рук, при розкладанні надягніть стерильні медичні рукавички.

Додатково розставте по всьому периметрі дачної ділянки електронні відлякувачі. Сучасні пристрої ефективно справляються зі своїм завданням. Всі види гризунів будуть обходити вашу ділянку стороною. Працювати прилади можуть від електричної мережі або від батарейок.

Мишоловки можна використовувати як додаткові засоби. Недолік полягає в тому, що після влучення миші або пацюка вам доведеться прибрати гризуна і знову виставити прилад у робочий стан. Якщо ви не відвідуєте дачу досить часто, використовувати мишоловки не має сенсу.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6998 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс