Формування куща огірка

19 червня 2013

Формування рослин - це головне питання при вирощування огірків. Коренева система огірка не в змозі забезпечити водою та живильними речовинами всі зав'язі, тому вони жовтіють і в'януть. Городник повинен обов'язково видалити "зайві" частини рослини якомога раніше, поки вони не взяли на себе багато сили та соків. 

Спочатку залишайте на головному батозі сім'ядольні листочки і перший, другий та третій (рахуючи від землі) листки, а чоловічі й жіночі квітки та бічні батоги, що зароджуються, вищипуйте. У ослаблених рослин теж саме робіть біля четвертого, а іноді біля п'ятого листка. Починаючи із четвертого, а в ослаблених рослин - з п'ятого або шостого листочка, залишайте чоловічі та жіночі квітки між головним батогом і листом, а бічний батіг прищипуйте на один вузол, тобто залишайте на ньому перший листочок і квітки біля нього, а інші вищипуйте. 

Біля наступного на головному батозі листка також залишайте квітки й зав'язі, а бічний батіг прищипуйте на два вузли, тобто залишайте на ньому два перших листки з квітками та зав'язями біля них, а біля першого на бічному батозі листочка ще залишайте додатковий батіг на один вузол. Біля всіх наступних на головному батозі листків залишайте квітки й зав'язі та бічні батоги, прищипнувши їх на три вузли, тобто залишайте на бічних батогах по три листочка з квітками та зав'язями. 

Верхівку головного батога прищипуйте, коли вона приблизно на 0,5 метри перекинеться через шпалери, що може доходити до стелі теплиці. Ці 0,5 метри обкрутіть навколо шпалер.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 12566 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс