Пасинкування огірків, як правильно?

29 травня 2013

Поговоримо сьогодні про те, як правильно пасинкувати огірки. Якщо з пасинкуванням помідорів починаючі городники ще бідно знайомі, то необхідність пасинкування огірків для них - відкриття.

Пов'язане це з тим, що ця процедура не настільки важлива та критична, у порівнянні з томатами. Хоча цілі переслідуються ті ж: збільшення врожаю. Якщо ви не будете виконувати пасинкування - нічого страшного не трапиться і таких проблем, як з помідорами, ви не наживете. Але все-таки: справжньому городникові технологію необхідно знати і при необхідності застосовувати.

Огірок, як рослина, являє собою ліану, з якої ми зриваємо ці самі огірки. Для забезпечення нормального розвитку, стимуляції росту центрального батога та поліпшення плодоносіння необхідно виконувати пасинкування й осліплення огірка. 

У першому випадку видаляють всі бічні пагони (пасинки), які утворюються у вузлах батогів, але залишають зав'язі, що утворилися там же, а в другому - видаляють і зав'язі, і пасинки. Зазвичай засліплюють лише перші 3-4 вузли, щоб молоді рослини не виснажувалися зайво раннім плодоносінням, а в інших вузлах по всій рослині видаляють тільки пасинки. 

Робити це потрібно дуже акуратно, щоб не ушкодити ніжний і соковитий пагін і квіти на ньому. Якщо пальцями акуратно не виходить, візьміть ножиці.

Пасинкування огірків виконується лише тоді, коли пасинки досягли розміру 3-6 см. Раніше - не ефективно, пізніше - втрата врожаю, адже рослина витрачає енергію на ріст, а не на вирощування огірків. 

Пасинкування виконуємо десь до середини липня або навіть пізніше, якщо ліана ще свіжа й огірок помирати не збирається. Але в середині липня залишимо 1-2 пасинка аж знизу ліани для того, щоб після закінчення плодоносіння на старому стеблі замість нього могли вирости нові повноцінні стебла на старому кореневищі. Такий нехитрий спосіб дасть можливість продовження плодоносіння окремо взятого огірка. Ось так.

У тих городників, які вчасно виконують пасинкування огірків, зазвичай вже до середини липня з'являються перші огірочки.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 19587 Подобається: 3 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс