Напій для імунітету

7 листопада 2012

Для зміцнення імунної системи рекомендується наступний рецепт: 

вичавити сік з 3 кг буряків, 3 кг моркви, 2 кг гранатів, 2 кг лимонів. З лимонів необхідно попередньо вийняти кісточки. А гранат можна пропустити через соковижималку разом з кісточками, перегородками та шкіркою. Отриманий сік виливають у банку. На два літри соку додають 2 кг меду. Пити такий напій по 50 г два рази на день вранці і на ніч протягом місяця. Потім роблять перерву і повторюють курс.

Коментар

Буряковий сік - корисний при анемії, тому що він сприяє формуванню червоних кров'яних тілець.

Морквяний сік - це справжня комора корисних вітамінів, мікро- і макроелементів. Вітамін А, у який перетворюється каротин, що надходить у наш організм, відрізняється потужними антиоксидантними властивостями. Крім каротину, у соку моркви містяться флавоноїди, ферменти, вітаміни Е, С і D, вітаміни групи В, нікотинова кислота, залізо та фосфор, калій і магній, а також селен.

Свіжовижатий сік граната дійсно є одним з найцінніших продуктів харчування, а його біологічна активність набагато вища, ніж у багатьох інших плодових і ягідних соків. Він містить 15 амінокислот, багато органічних кислот, цукри та вітаміни (аскорбінова кислота та вітаміни групи В, потім А, Е, РР), мікроелементи (фосфор, кальцій, магній, калій, залізо, натрій), дубильні та пектинові речовини.

Сік граната поліпшує апетит і нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, допоможе позбутися від дисбактеріозу кишечнику, а також підвищує опірність організму людини до несприятливих умов навколишнього середовища. Він показаний при недокрів'ї та виснаженні організму після інфекційних захворювань і операцій.

Тому, безумовно, всі зазначені компоненти будуть діяти не менш ефективно при сумісному застосуванні.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 7781 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс