Як зварити пиво вдома

22 травня 2013

З усіх різноманітних напоїв найбільш споживаним чоловіками, звичайно ж, є пиво. Бурштинове, з неповторним хмільово-солодовим смаком і ароматом, з приємною гіркуватістю, під нього добре вести чоловічі розмови про риболовлю, машини, політику, Олімпіаду, та чимало про що ще. А якщо цей напій не із бляшаної банки, а живий, домашнього приготування, то тоді бесіда стає вже зовсім задушевною.

Що стосується магазинного пива в згаданій банці або склотарі, то його відношення до справжнього пива досить непряме. Практично весь асортимент пінного напою в торговельній мережі пастеризований. 

Справжнє якісне пиво тривалого зберігання не любить. Хто бував у Німеччині та Чехії бачив, що вулиці їхніх міст буквально посипані невеликими приватними броварнями, де пиво варять щодня та відразу його продають. 

Як же бути нашим чоловікам, що не бажають пити пиво, яке пройшло термічну обробку або з консервантами, що зберігається на складах до 12 місяців? Відповідь гранично проста – потрібно зварити пиво вдома. 

Як зварити пиво в домашніх умовах, адже технологія пивоварства неймовірно складна. Тут потрібно розбиратися та знати, що таке флокуляція, раси пивних дріжджів, низове та верхове бродіння, а хочеться швидко без замороки одержати цей смачний пінний напій. 

Отже, як зварити пиво вдома або посібник для домашнього броварника. 

Перше, що потрібно зробити, це піти в магазин побутової техніки і придбати домашню броварню та пивний концентрат (його ще називають солодовим екстрактом). Щоб чоловікам було більш зрозуміло, домашня броварня - це як коробка-автомат на іномарці. Для того, щоб зварити живе пиво вдома вам буде потрібно завантажити в бродильну ємкість пивний концентрат, долити води, засипати дріжджі, забезпечити необхідний температурний режим і вчасно закрити клапан. Інше ваш пивний автомат зробить сам. 

Через три дні бродіння закінчується. Наступає найбільш приємний момент у процесі приготування домашнього пива - його дегустація. Як тільки хмільова гіркота починає наїжджати на солодкуватий присмак бурштинового напою, його варто негайно ставити на дображування в холодильник. Необхідно буде потерпіти ще днів 4-5. І все - ваше пиво, зварене вдома, готове до вживання.

Деяким, найбільш просунутим у кулінарії, чоловікам такий рецепт приготування домашнього пива може здатися занадто простим. Дехто не довіряє автоматам та їздять на механіці. Хто-небудь з них може поставити резонне запитання, як самому зварити пиво, без броварні? Для таких приверед приводимо більш складний рецепт самостійного варіння пива.

Для того, щоб вдома зварити пиво, вам знадобиться солод. Починаємо з його готування. Їдемо туди, де можна купити добірний ячмінь (у крайньому випадку, можна замінити вівсом) і пшеницю. Засипаємо привезене додому зерно на лист, заливаємо водою і чекаємо його проростання. Після того, як проклюнуться паростки, зерна сушимо, а потім товчемо. Наш солод для домашнього пива готовий.

Розмішуємо солод у двох відрах холодної води і залишаємо цю суміш для готування пива на один день. Потім кип'ятимо 2 години, додавши чайну ложку солі, кладемо хміль і продовжуємо варити пиво ще півгодини. 

Тепер рідину варто процідити, дати її трохи охолонути, додати пивні дріжджі, цукровий сироп або повидло, гарненько розмішати і залишити настоюватися до вечора. 

Увечері відбувається врочистий розлив отриманого напою по пляшках. Увага! Закупорювати пляшки з домашнім пивом необхідно наступного дня.

Зварене за цим рецептом пиво можна пити не раніше, ніж через дві доби. Запам'ятайте, чим довше стоїть домашнє пиво не відкупореним, тим його міцність стає більшою. 

Набір для приготування домашнього пива: солод - 1/2 відра, вода - 2 відра, хміль - 6 склянок, сухі дріжджі - 100 г, цукровий сироп або повидло - 300 г, сіль - 1 ч. ложка.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 18258 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс