11 кращих продуктів, щоб очистити організм

27 лютого 2013

1. МИГДАЛЬ

У цьому горісі високий вміст клітковини, кальцію, магнію, білка, які допомагають стабілізувати рівень цукру в крові. А мононасичені жири, яких у мигдалі також дуже багато, сприяють виведенню холестерину з організму й очищенню кишечнику.
Морську капусту рекомендують вживати при порушеннях обміну речовин, атеросклерозі, ожирінні.
Морську капусту рекомендують вживати при порушеннях обміну речовин, атеросклерозі, ожирінні.

2. АВОКАДО

Цей фрукт знижує рівень холестерину та розширює кровоносні судини. В авокадо міститься живильна речовина глютатион, що блокує 30 різних канцерогенів, допомагаючи печінці позбутися від токсинів. Дослідження показують, що люди похилого віку, у яких високий рівень глютатиону, рідше страждають від артриту.

3. БУРЯК

Цей овоч містить унікальний набір мінералів, що робить його чудовим борцем з інфекцією й помічником в очищенні крові та печінки. Також буряк стабілізує кислотно-лужний баланс крові. Відповідно до легенди, Афродіта їла буряк, щоб зберегти свою красу.

4. ЛОХИНА

У цій ягоді міститься природний аспірин, що допомагає зменшити болючі відчуття й усунути наслідки хронічного запалення. Лохина діє так само, як антибіотики, блокуючи бактерії в сечових шляхах, допомагаючи таким чином уникнути розвитку інфекції.

5. КАПУСТА

Вона містить численні антиоксидантні сполуки, що допомагають печінці позбуватися від шкідливих речовин. У капусті високий вміст клітковини, тому вона збільшує рухову функцію кишечнику й очищає травний тракт. Крім цього, капуста та інші овочі сімейства хрестоцвітних здатні нейтралізувати шкідливі сполуки тютюнового диму.

6. ЖУРАВЛИНА

Ягода діє за принципом потужного антибіотика і противірусної речовини, очищаючи сечовий міхур і сечовивідні шляхи від шкідливих бактерій. Журавлина - прекрасний антиоксидант, вона багата речовинами, що оберігають клітини від шкідливого впливу вільних радикалів.

7. ЛЛЯНЕ НАСІННЯ Й ЛЛЯНА ОЛІЯ

Ці продукти багаті такими незамінними жирними кислотами, як омега-3, - вони мають велике значення для очищення організму, підтримки імунної системи та працездатності мозку. Здоров'я кожної клітини тіла залежить від одержання достатньої кількості цих жирних кислот.

8. ВОДОРОСТІ

Це, мабуть, один з найбільш недооцінених продуктів у світі. Морські водорості виводять з організму радіоактивні відходи та важкі метали, які можуть потрапити через продукти харчування, вирощені на забрудненому ґрунті. Крім того, вони є джерелом корисних мінералів і мікроелементів.

9. ЧАСНИК

Часник сприяє виведенню шкідливих бактерій, кишкових паразитів і вірусів із крові, внутрішніх органів і дихальних шляхів. Він знижує артеріальний тиск і перешкоджає розвитку тромбів. Часник володіє протираковими й антиоксидантними властивостями, завдяки яким організм очищується від шкідливих речовин.

10. БОБОВІ

Квасоля, горох, сочевиця, нут, боби здатні знизити рівень холестерину, очистити кишечник і нормалізувати рівень цукру в крові. Також бобові допомагають захистити організм від онкологічних захворювань.

11. ЛИМОН

Цей цитрус регулює рівень кислотно-лужного балансу в організмі. Крім того, у ньому багато вітаміну С та інших вітамінів, необхідних для вироблення організмом глютатиону, - саме ця речовина чудово очищує печінку. Вітамін С та антиоксиданти, що містяться в лимоні, захищають від раку, борються з наслідками забруднення організму й ушкодження клітин.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8328 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс