Хворий грипом заразний лише 4 дні!

16 січня 2013

У період епідемії грипу треба думати не тільки про те, як уникнути зараження вірусом, але і як не інфікувати інших людей, якщо хвороба все-таки почалася. Учені з Франції рекомендують у цьому випадку залишатися вдома протягом не менше 4-х днів.

Серед дослідників, що займаються проблемами грипу, дотепер не існує єдиної думки про те, як довго хвора людина становить небезпеку для оточуючих. З цього приводу є різні думки. Так, американські дослідники вважають, що хворий грипом поширює віруси протягом 5-7 днів, а потенційну небезпеку починає становити за добу до появи у нього перших симптомів грипу. Зрозуміло, дані ці є дуже приблизними, тому що в дійсності зарізність хворого для оточуючих обумовлюється впливом дуже багатьох факторів, включаючи індивідуальні особливості його організму та стан імунної системи потенційних «жертв». Для того щоб одержати більш точну інформацію з цього питання французькі дослідники з університету П’єра і Марії Кюрі в Парижі провели спеціальний експеримент.

Кілька десятків добровольців були навмисно заражені вірусом грипу. Учені протягом 10 днів регулярно досліджували наявність вірусів на слизовій носа учасників, установлювали ступінь їхньої активності. Потім за допомогою математичної моделі обчислювали потенційну кількість людей, яку міг би заразити кожний з учасників.

Автори прийшли до висновку, що, по-перше, ізоляція хворого грипом протягом 16 годин після появи перших симптомів зменшувала кількість людей, яких він міг би заразити, на 50 відсотків. А по-друге, у переважній більшості випадків хворий грипом практично переставав становити небезпеку для оточуючих через чотири дні після початку хвороби.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 9944 Подобається: 2 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс