Нариви: лікування вдома

5 грудня 2012

Нарив виникає, коли бактерії (найчастіше, це золотавий стафілокок), потрапляють у волосяний фолікул, потім проникають до його основи і починають там розмножуватися. У результаті на поверхні шкіри утворюється червона шишка. Зазвичай відбувається природне розкриття нариву, і тоді його вміст виходить на поверхню шкіри. 

Найчастіше нариви з'являються під пахвами, на внутрішньому боці стегон і сідницях - у цих місцях багато вологи. Але іноді вони утворюються на шиї або обличчі. Очний ячмінь - один з різновидів нариву.

Не варто видавлювати нарив - у його вмісті велика концентрація бактерій. При видавлюванні є ризик ще більше поширити інфекцію. Ось поради лікарів, як лікувати нарив у домашніх умовах.

Прикладіть до нариву теплий компрес. Вологе тепло збільшить у місці нариву кровообіг, що сприяє його природному розкриттю та прискорить загоєння. Як компрес використовуйте вологу фланельку. Змочуйте її теплою водою і прикладайте два-три рази на день на півгодини. Робіть це доти, поки не відбудеться розкриття нариву. Як тільки це трапиться, біль піде на спад і протягом декількох днів все загоється.

Використовуйте пероксид бензоїлу. Якщо нарив великого розміру, то можна підсушити його за допомогою засобу від вугрів пероксид бензоїлу. Змазуйте нарив два рази на день препаратом "Оксі 10", від цього знизяться набряк і почервоніння, оскільки пероксид бензоїлу ще і гарний антисептик.

Промийте солоною водою. Як тільки відбудеться розкриття нариву, ретельно промийте солоною водою ранку для того, щоб гній і рідина вийшли. Для цього розчиніть у мисці одну чайну ложку солі на одну склянку кип'яченої води. Потім занурте в солоний розчин м'яку ганчірочку, відіжміть її та прикладіть до нариву. Після того як вона охолоне, знову занурте її в розчин і повторіть дії.

Змийте мікробів. Шкіру навколо нариву тримайте у чистоті, для цього уражене місце мийте з використанням антибактеріального мила. Воду з-під крана можна використовувати тільки до моменту розкриття нариву. Після розкриття використовуйте кип'ячену воду або стерильну воду з пляшок.

Користуйтеся антибактеріальною маззю. За допомогою антибактеріальної мазі, наприклад такої, як неоспорин, можна знищити будь-які бактерії, як на поверхні шкіри, так і всередині нариву.

У яких випадках не можна самостійно лікувати нарив і потрібно звертатися до лікаря.

До лікаря необхідно звертатися, якщо:

- область навколо нариву стала почервонілою;

- нарив глибокий і у ньому міститься багато гною (у цьому випадку лікар може навіть увести в нього стероїди, щоб зменшилося запалення та набряк);

- у вас утворилися множинні нариви;

- у вас з'явився нарив на щоках, чолі, носі, губі або під волосяним покривом голови (інфекція відтіля може легко потрапити в мозок);

- у вас з'явився нарив на грудях (якщо ви мати, що годує, то доти, поки нарив не буде вилікуваний, годування необхідно припинити - дитині з молоком можуть бути передані небезпечні бактерії);

- нариви у вас з'являються регулярно - у такій ситуації, можливо, у вас на тілі є розсадник бактерій, або знизився імунітет, або у вас діабет (підвищений рівень глюкози в крові).

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 34883 Подобається: 6 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс