Кулінарія

Гарбузовий хліб з курагою

— 15 січня 2014 —

Борошно - 650-700 г + борошно для обсипання робочої поверхні та тіста, гарбуз - 250 г, гарбузовий відвар - 100 мл, 1 яйце, цукор - 5 ст. л. + 1 ч. л., сіль – 1/2 ч. л., курага – 150 г, рослинна олія – 3 ст. л. + рослинна олія для форми, дріжджі (свіжі) – 28 г.


Частування на Старий Новий рік

— 8 січня 2014 —

Частування на Старий Новий рік


Запечений камамбер з медом і горіхами

— 8 січня 2014 —

1 шайба камамбера (125 г), 2 ч. л. маслинової олії, 1 гілочка свіжого розмарину, 1-2 ч. л. рідкого меду, 2-3 ч. л. нарубаних волоських горіхів, багет, крекери або грінки для подачі.


Курячі грудки, фаршировані фетою

— 8 січня 2014 —

4 курячих філе, 120 г фети бринзи, 1 ч. л. сушеного орегано, сіль і перець - за смаком, 120 мл курячого бульйону, сік половини лимона, 2 ст. л. вершкового масла (приблизно 50 г).


Бефстроганів

— 8 січня 2014 —

Рецепт класичної і, можна сказати, легендарної страви російської кухні - бефстроганів, зі старої радянської книги.


Салат із капусти з апельсинами

— 8 січня 2014 —

2 великих апельсини, 300 г капусти (білокачанної або савойської), по невеликому пучку зеленого базиліка та петрушки, кілька пір'їн зеленої цибулі, 3 ст. л. яблучного або білого винного оцту, 2 ст. л. маслинової олії, сіль і перець - за смаком.


Запечена гостра скумбрія з картоплею

— 8 січня 2014 —

5 середніх тушок скумбрії (близько 300 г кожна), 1,2 кг картоплі, 2 лайми, 2 невеликих гострих перчика, 2-3 зубки часнику, 1/4 ч.л. меленої зіри, 1/4 ч. л. меленого коріандру, 4 ст. л. маслинової або соняшникової олії, сіль - за смаком.


Фарширована грудинка індички

— 8 січня 2014 —

800 г філе грудинки індички цільним шматком, великий пучок петрушки, 1 ч. л. натертої цедри лимона, 2 зубки часнику, 120 г бекону, сіль і мелений перець за смаком, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, рослинна олія для змазування.


Кутя: історія, традиції та секрети готування

— 28 грудня 2013 —

Одним із символів Різдва є кутя. Як з'явилася ця ритуальна страва і як її правильно готувати? 


Дванадцять пісних різдвяних страв

— 28 грудня 2013 —

У переддень Різдва - 6 січня (цей день звали Вілія) ще на світанку господар та господарка ритуально готували Божу їжу - кутю й узвар. Для цього особливим чином у печі складалися дрова, які було потрібно запалювати „живим вогнем" (потерши деревом об дерево, або кресалом), у більш пізній традиції вже користувалися сірниками.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс