Кулінарія
Гарбузовий хліб з курагою
— 15 січня 2014 —
Борошно - 650-700 г + борошно для обсипання робочої поверхні та тіста, гарбуз - 250 г, гарбузовий відвар - 100 мл, 1 яйце, цукор - 5 ст. л. + 1 ч. л., сіль – 1/2 ч. л., курага – 150 г, рослинна олія – 3 ст. л. + рослинна олія для форми, дріжджі (свіжі) – 28 г.
Запечений камамбер з медом і горіхами
— 8 січня 2014 —
1 шайба камамбера (125 г), 2 ч. л. маслинової олії, 1 гілочка свіжого розмарину, 1-2 ч. л. рідкого меду, 2-3 ч. л. нарубаних волоських горіхів, багет, крекери або грінки для подачі.
Курячі грудки, фаршировані фетою
— 8 січня 2014 —
4 курячих філе, 120 г фети бринзи, 1 ч. л. сушеного орегано, сіль і перець - за смаком, 120 мл курячого бульйону, сік половини лимона, 2 ст. л. вершкового масла (приблизно 50 г).
Бефстроганів
— 8 січня 2014 —
Рецепт класичної і, можна сказати, легендарної страви російської кухні - бефстроганів, зі старої радянської книги.
Салат із капусти з апельсинами
— 8 січня 2014 —
2 великих апельсини, 300 г капусти (білокачанної або савойської), по невеликому пучку зеленого базиліка та петрушки, кілька пір'їн зеленої цибулі, 3 ст. л. яблучного або білого винного оцту, 2 ст. л. маслинової олії, сіль і перець - за смаком.
Запечена гостра скумбрія з картоплею
— 8 січня 2014 —
5 середніх тушок скумбрії (близько 300 г кожна), 1,2 кг картоплі, 2 лайми, 2 невеликих гострих перчика, 2-3 зубки часнику, 1/4 ч.л. меленої зіри, 1/4 ч. л. меленого коріандру, 4 ст. л. маслинової або соняшникової олії, сіль - за смаком.
Фарширована грудинка індички
— 8 січня 2014 —
800 г філе грудинки індички цільним шматком, великий пучок петрушки, 1 ч. л. натертої цедри лимона, 2 зубки часнику, 120 г бекону, сіль і мелений перець за смаком, 1 ч. л. меленої солодкої паприки, рослинна олія для змазування.
Кутя: історія, традиції та секрети готування
— 28 грудня 2013 —
Одним із символів Різдва є кутя. Як з'явилася ця ритуальна страва і як її правильно готувати?
Дванадцять пісних різдвяних страв
— 28 грудня 2013 —
У переддень Різдва - 6 січня (цей день звали Вілія) ще на світанку господар та господарка ритуально готували Божу їжу - кутю й узвар. Для цього особливим чином у печі складалися дрова, які було потрібно запалювати „живим вогнем" (потерши деревом об дерево, або кресалом), у більш пізній традиції вже користувалися сірниками.
1 | ... | 130 | 131 | 132 | 133 | 134 | 135 | 136 | 137 | 138 | 139 | 140 | 141 | 142 | 143 | 144 | 145 | 146 | 147 | 148 | 149 | 150 | 151 | 152 | 153 | 154 | 155 | 156 | 157 | 158 | 159 | 160 | 161 | 162 | 163 | 164 | 165 | 166 | 167 | 168 | 169 | 170 | 171 | 172 | 173 | 174 | 175 | 176 | 177 | 178 | 179 | 180 | 181 | 182 | 183 | 184 | 185 | 186 | 187 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 | 220 |