Кулінарія

Вершково-карамельний торт

— 26 грудня 2012 —

Для бісквіта: 180 г цукру, 150 г борошна, 4 яйця, 1 ч. л. ванільного цукру. Половина порції карамельного соусу.

Для крему: 700 мл жирних вершків (30-38%), 100-150 г цукрової пудри (кількість регулюємо за смаком).
Для просочення: 70 мл солодкого лікеру, 150 мл води, 3 ст. л. цукру.

Сирні пиріжки та кошички для салату

— 26 грудня 2012 —

Тісто: 2,5 склянки борошна, 250 г маргарину, 6 столових ложок сметани, 0,5 чайної ложки соди, гашеної оцтом або лимонним соком.

Начинка: 2 плавлених сирки, 3 яйця, 3 цибулини, сіль, перець - за смаком.

Новорічний стіл - назустріч року Змії!

— 26 грудня 2012 —

Новий рік - сімейне свято, коли всім нам хочеться чогось незвичайного й оригінального. Більшість намагається провести цей день з родиною або близькими друзями за смачним новорічним столом у приємній і надихаючій атмосфері. І звичайно, зустріч Нового року 2013 не буде виключенням.


Салат "Міністерський"

— 19 грудня 2012 —

Лосось варений - 200 г, яблука зелені - 3 шт., яйця - 3 шт., сир - 100 г, листяний салат - 50 г (не обов'язково), майонез - 100 г.


Крем-брюле

— 19 грудня 2012 —

500 мл жирних вершків, 5 жовтків, 100 г цукру, 2 гілочки розмарину, 1-2 ст. ложки цукру.


Курча по-провансальськи

— 19 грудня 2012 —

1 тушка курчати, 2 червоні цибулини, велика жменя оливок з кісточками, невеликий пучок чебрецю, 1 скл. курячого, м'ясного або овочевого бульйону, 3 ст. л. білого вина, 2 ст. л. оцту, 1-2 ст. ложки борошна, 1 ст. л. вершкового масла, 1 ст. л. маслинової олії, 3 лаврових листи, щіпка пластівців чилі, 1/2 ч. л. свіжомеленого чорного перцю, 1/2 ч. л. морської солі.


Імбирні пряники: солодкий смак Різдва

— 19 грудня 2012 —

Імбирні пряники - головні герої європейського Різдва. Про традиції, рецепти та казки про них - читайте у цій статті.


Хачапурі

— 12 грудня 2012 —

Для тіста: 500 г борошна, 180-200 г кефіру або йогурту, 1 ч. л. рослинної олії (для змазування сковороди), 1/2 ч. л. цукру, 1/2 ч. л. соди, 1/2 ч. л. солі.

Для начинки: 350 г адигейського сиру, 100 г твердого сиру.

Товстолобик, запечений у духовці

— 12 грудня 2012 —

Товстолобик - 1 рибина (без голови близько 1 кг), цибуля ріпчаста - 2-3 шт., часник - 4-5 зубочків, цедра половини апельсина, лимон - 1/2 шт., спеції "для риби" і сіль - за смаком.


Качка з яблуками запечена в рукаві

— 12 грудня 2012 —

1 качка, 4-5 яблук з кислинкою, 1-2 айви, 50 г соусу чилі, 50 г меду, сіль, перець.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс