Кулінарія

Курячий рулет із сиром

— 30 липня 2014 —

1 курка (вагою близько 2 кг), 100 г сиру, 50 мл соєвого соусу, спеції - за смаком, 4 пакетики сухого желатину.


Найсмачніші пампушки до українського борщу

— 30 липня 2014 —

Тепла вода - 1 скл., цукор - 1 ст. л., дріжджі (сухі, швидкодіючі) - 11 г, борошно - 3 скл., олія рослинна - 3 ст. л., сіль - 1/2 ч. л., часник, зелень, рослинне або розтоплене вершкове масло.


Солодкий та болгарський: прості й вишукані страви з перцю

— 30 липня 2014 —

Пропонуємо вам прості, але, проте, вишукані рецепти. Основу цих страв складає болгарський перець, що дуже насичений вітаміном С (за його кількістю перець посідає перше місце серед овочів), та відповідно корисний і живильний. Вміст вітаміну С в перці більший, ніж у полуниці, і майже стільки ж, скільки в смородині. Найбільше вітаміну С міститься в основі плода, біля плодоніжки, тому потрібно видаляти тільки насіння та хвостик. Намагайтеся якнайбільше вживати перець у сирому виді - адже при тепловій обробці він втрачає частину вітамінів.


Млинчики із зеленню

— 23 липня 2014 —

2 яйця, 1,5 склянки теплого молока, 1 склянка борошна, 150 г твердого сиру на дрібній тертці, 1 ч. ложка солі, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. л. розпушувача, 1 ст. л. рослинної олії, невеликий пучок рубаної зелені.


Пісто (овочі тушковані по-іспанськи)

— 23 липня 2014 —

2 цукіні, 2 баклажани, 2 солодких перці, 1 ріпчаста цибуля, 2 зубки часнику, 4 помідори, 50 г маслинової олії, 1 пучок базиліку, 2 варені яйця, 1 ч. ложка меленої паприки, 1/2 ч. ложки меленого насіння кмину, 1/4 ч. ложки меленої гвоздики.


Рибні кульки в листковому тісті

— 23 липня 2014 —

Листкове тісто - 450 г, рибне філе - 400 г, цибулина - 1 шт., жовток яєчний для змащення, сіль.


Сирні страви

— 23 липня 2014 —

Користь сиру для організму дуже велика. Сир, а так само страви з нього, упорядковує обмін речовин, а мінеральні речовини в його складі є незамінними для зміцнення кісток і поліпшення роботи нервової системи. У ньому міститься безліч білків, молочні жири, солі кальцію та фосфору (завдяки яким сирні білки краще інших перетравлюються) і ліпотропні (що розчинюють жир у клітинах) речовини.


Як приготувати морозиво в домашніх умовах

— 22 липня 2014 —

На вулиці вже давно справжнє літо. У розпал дня спека може стояти така, що тільки й думаєш про те, як би сховатися в тіні й випити або з’їсти що-небудь прохолодне. Звичайно, у першу чергу в голову приходить думка про літній продукт номер один – морозиво. Можна по звичці купити його в магазині. А можна витратити небагато часу й порадувати себе, а також усіх членів своєї родини, таким вишуканим кулінарним десертом, як морозиво в домашніх умовах.


Лоранський пиріг з куркою та грибами

— 28 травня 2014 —

Тісто: 50 г вершкового масла розм'якшеного, 1 яйце, 3 ст. л. холодної води, 1/2 ч. л. солі, 200 г борошна.
Начинка: 300 г курячого філе, 300 г печериць, 1/2 цибулини, сіль, перець, мускатний горіх за смаком.
Заливання: 170 мл вершків 20%, 2 яйця, 150 г тертого сиру.


Сирний суп з куркою

— 28 травня 2014 —

400 г курячого філе, 2 картоплини, 1 велика морквина, 180 г плавленого сиру, 2 літри бульйону або води, зелень, лавровий лист, запашний перець горошком, сіль, перець.



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс