Випічка з дарунками осені

26 вересня 2012

У холодну пору так хочеться, щоб вдома витали аромати випічки. І потім сісти всією родиною за стіл, заварити чай та їсти пироги... Давайте разом спечемо ароматне диво, тим більше що корисних і нескладних начинок зараз предостатньо.

ПИРІГ З ГАРБУЗОМ АБО КАБАЧКАМИ

1 яйце, 3 ст. ложки сметани, 300 г гарбуза або кабачків (можна додати моркву), 2 ч. л. розпушувача (або 1 ч. л. гашеної соди), 250-300 г борошна, сіль за смаком.

Кабачки натерти на середній тертці, попередньо очистивши від шкірочки. Додати яйце, перемішати, додати сметану, посолити. Додати розпушувач (або гашену соду) і борошно, вимішувати до одержання однорідного тіста. Змазати форму, викласти тісто. Випікати протягом 40-50 хвилин у духовці, розігрітій до 180 градусів. Щоб пиріг добре пропікся, краще використовувати невисоку форму. Для аматорів пікантних незвичайних смаків можна додати селеру, імбир і часник.

«ПІКАНТНА КАЛИНА»

1 склянка очищених ягід калини, 2 яблука, 5 яєць, 2 склянки борошна, 1 склянка сметани, 1 склянка цукру, щіпка соди.

Змішати ягоди і натерті яблука з 2 десертними ложками цукру. Яйця змішати зі склянкою цукру і збити в піну. Додати сметану, соду і ще раз збити. Покласти борошно і ретельно вимісити тісто. Одну третину тіста вилити у підготовлену форму і зверху викласти начинку. Іншим тістом залити начинку і акуратно розподілити. Випікати при 200 градусах до утворення рум'яної скоринки.

ШАРЛОТКА З КАПУСТИ

0,5 кг капусти, 3 яйця, 1 ч. л. цукру, 0,5 ч. л. солі, 100 г борошна, 0,5 ч. л. розпушувача, спеції - за смаком.

Капусту дрібно порізати, залити окропом і залишити на кілька хвилин. Збити яйця із цукром, сіллю та спеціями, додати борошно і розпушувач. Вилити отримане рідке тісто в миску з капустою і перемішати. Приготовлену суміш помістити у форму, змазану маслом. Зверху форму затягти фольгою і поставити у розігріту до 220°С духовку. Через 40 хвилин фольгу зняти і почекати, поки пиріг не покриється рум'яною скоринкою.

«ВІТАМІННА ОСІНЬ»

600 г борошна, 400 мл молока, 200 г вершкового масла, 4 яйця, 50 г дріжджів, 0,5 кг яблук, 0,5 кг груш, 200 г обліпихи, 10 г крохмалю, 50 г кунжутного насіння, 300 г меду

У теплому молоці розчинити дріжджі, цукор і додати трохи борошна, замісити опару і дати їй настоятися кілька годин. Додати борошно, що залишилося, сіль, яйця, масло, вимісити тісто і залишити на дві години, періодично обминаючи. Потім половину приготовленого тіста викласти у змазану маслом форму, обов'язково закривши боки форми. Яблука і груші нарізати кубиками та додати у нарізку крохмаль і мед. Викласти все на тісто, зверху посипати цілими ягодами обліпихи. Другою розкатаною половиною тіста із проробленими невеликими отворами накрити пиріг, змазати зверху яєчним жовтком і посипати кунжутом. Випікати у попередньо розігрітій до 200°С духовці 45 хвилин.

«ГРИБНЕ ЧАСТУВАННЯ»

1 склянка борошна, 3 яйця, склянка сметани, 1,5 ч. л. розпушувача, щіпка солі, 0,5 кг грибів, 2 цибулини.

Обсмажити в рослинній олії гриби з цибулею. Для тіста потрібно змішати яйця зі сметаною і всипати тонкою цівкою борошно, розпушувач, сіль. Добре розмішати тісто і вилити половину на змазану олією форму. Зверху викласти грибну начинку і знову залити тістом. Випікати 25 хвилин при 180°С.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6164 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Кулінарія»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс