Здоров'я

Не пропустіть сезон меліси

— 12 червня 2013 —

У стародавності мелісу йменували «травою учнів». Її цінували за здатність очищати голову і поліпшувати пам'ять. Декому вона дотепер здорово допомагає при гіпертонії. Широко використовується у медицині, у тому числі як аналог валеріани.


«Вітаміни для хворих діабетом» допомагають протистояти недузі

— 12 червня 2013 —

Так вважають фахівці Інституту ендокринології й обміну речовин ім. В.П. Комісаренко НАМН України, які широко застосовують цей вітамінно-мінеральний комплекс у своїй практиці.


Як уникнути алергії на ягоди

— 12 червня 2013 —

З початком літа різко зростає кількість випадків алергії та дерматитів у дітей і дорослих. Причина цього - необмежене споживання ягід. Про те, як ласувати ягодами без шкоди для здоров'я, розповіла дитячий алерголог поліклініки INTO-SANA, головний дитячий алерголог м. Одеси Олеся Решетило.


Товсті діти - жертви звичок батьків

— 12 червня 2013 —

Тільки 1% дітей має зайву вагу, що спровокована генетичною або ендокринною патологією. Інші випадки ожиріння викликані переїданням і малорухомим способом життя. 


Які фактори ризику розвитку хвороби очей?

— 12 червня 2013 —

Порушення різні, а хвороба - одна. Саме з цих слів почалася наша бесіда з кандидатом медичних наук, офтальмологом вищої категорії Оленою Геннадіївною Пархоменко, коли я попросив фахівця проконсультувати щодо питання короткозорості, далекозорості й астигматизму. Мовляв, що це за хворості такі з позицій сучасної науки?


Що таке біорезонансна терапія

— 5 червня 2013 —

Часто доводиться чути про біорезонансну терапію, яка, нібито, не допомагає тільки ледачим і безнадійним грішникам. Що ж це за метод такий? Про це розповів професор, доктор технічних наук, директор Міжнародної Асоціації Інтеграційної медицини Валерій Валентинович Кузьмук.


Чай з волоського горіха очищує кров

— 5 червня 2013 —

Волоський горіх здавна славиться своїми корисними властивостями. Примітно, що корисні не тільки самі горіхи, але й листя дерева. А недавні дослідження підтвердили, що чай з листя волоського горіха очищує кров і нормалізує обмін речовин.


Жіноча сумка - розсадник бактерій

— 5 червня 2013 —

У жіночій сумці мешкає більше бактерій, ніж в туалеті. Про це заявили співробітники британської організації Initial Washroom Hygiene, пише The Daily Mail.


КТ у педіатрії - тільки у виняткових випадках?

— 5 червня 2013 —

Винахід методу комп'ютерної томографії став у діагностиці проривом такого ж масштабу, як і початок використання рентгенівських променів майже століттям раніше. Але у дітей навіть малі дози радіації при КТ здатні підвищувати ризик розвитку онкозахворювань.


Доведена користь скандинавської дієти для діабетиків і сердечників

— 5 червня 2013 —

Скандинавська дієта, заснована на традиційних для країн з холодним кліматом продуктах харчування, знижує ризик розвитку діабету та серцево-судинних захворювань при метаболічному синдромі. До такого висновку прийшли автори масштабного дослідження, проведеного вченими Лундського університету (Швеція).



Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс