Продукти, які провокують апетит

27 квітня 2012

Невтримна радість, веселощі, любов, дієта, не виходить схуднути - ось такими словами та фразами кожна з нас зустрічає весну. Єдине, що затьмарює цю чудову пору року - надлишкова вага і нездатність скинути зайві кілограми за кілька днів. Однак необхідно точно знати, від яких саме страв потрібно відмовитися, щоб гарантовано досягти ефективного результату.

СМАЖЕНЕ

Замініть смажені картоплю, філе та рибу приготовленими на пару або вареними стравами. У протилежному випадку шлунок виділяє багато кислот і шлункового соку, вас постійно мучить почуття голоду і ви заїдаєте булочками, цукерками та чаєм із цукром.

ЖИРНІ СУПИ

Бульйон, зварений на кісточці або жирному м'ясі, відрізняється високим відсотком живильних речовин. Наїстися борщем або супом на наваристому бульйоні дуже складно. Через кілька годин вам знову захочеться їсти. Вся справа в тому, що для перетравлювання такої їжі шлунок виділяє багато шлункового соку і однією стравою справа, як правило, не закінчується, і ви за обидві щоки уплітаєте калорійний десерт. Тому рішуче відмовтеся від м'ясних супів на користь грибних або овочевих.

МАРИНОВАНЕ

Мариновані хрусткі огірки, гриби, помідори, капуста дуже смачні і просто незамінні в сполученні зі шматком м'яса і картоплею. Однак крім того, що вони змушують шлунок посилено працювати, так ще і викликають спрагу та вимагають години дві або три після трапези літрами поглинати рідину. А це чревате зайвими кілограмами, тому що сіль затримується в організмі. Тому якнайбільше їжте свіжих овочів і фруктів, запікайте їх у мікрохвильовці або звичайній духовці.

ГОСТРЕ

Східні красуні звикли до гострих страв і серед них нечасто зустрічаються дами із зайвою вагою. Однак на наш організм гостре діє не занадто благотворно. Однозначно виключіть зі свого раціону чорний і червоний перець, цибулю, імбир і гірчицю. Замініть їх запашними та ароматними травами, такими як васильок, кріп, петрушка і кинза. Вони дуже корисні, тому що містять багато вітамінів і корисних речовин.

КИСЛЕ

Будьте уважними: кислі ягоди і фрукти однозначно після їхнього прийому викликають почуття голоду. Згадайте, як після кислого яблука вас тягне на солоне! І знову згадайте про шлунковий сік, що при цьому процесі виробляється в надлишку. Тому їжте солодкі ягоди та фрукти і найкраще в сполученні з молочними продуктами.

Тепер ви розумієте, чому не вдається схуднути? Виключіть зі свого раціону все гостре, смажене, мариноване, а також наваристі супи. Крім того, кожна з нас розуміє, що борошняне і солодке теж не додають краси та стрункості фігурі, тому ми про них навіть не згадували, тому що всі знають про їхній вплив.

   Переглядів: 6353  

Також у розділі «Традиційна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс