Як виростити ампельну петунію

30 січня 2013

Влітку хочеться зробити свій сад, балкон і навіть підвіконня гарним, що приносить задоволення не тільки членам родини, але й випадковим перехожим. Підходящим варіантом для прикрашення може стати ампельна або каскадна петунія. У цієї рослини довгі пагони з безліччю чарівних квіток. Спеціальні підвісні ящики або звичайні горщики можна розмістити на балконі, що надасть йому просто дивовижний вигляд.

Ампельні петунії чудово прикрасять сад або балкон вашого будинку. Вони дуже добре виглядають в кашпо у композиції з іншими рослинами, наприклад лобелією.
Ампельні петунії чудово прикрасять сад або балкон вашого будинку. Вони дуже добре виглядають в кашпо у композиції з іншими рослинами, наприклад лобелією.

Перед посадкою варто продумати місце розміщення квітів. Найкраще ця рослина почуває себе в сонячних місцях. Якщо петунія опиниться в більш темному місці, то кількість листя збільшиться, а квіток, навпаки, стане менше. Ідеальний варіант для петунії - сонячне незатінене місце в саду або балкон, що виходить на південний бік.

Сприятливим ґрунтом для петунії вважається піщаний і суглинний ґрунт, але ще краще квіти будуть рости в пухкому та живильному ґрунті. Добре позначаться на зростанні органічні добрива. Однак свіжий перегній може нашкодити рослині, тому що часто є причиною грибкових захворювань. При високому рівні кислотності в ґрунт необхідно додати вапняний розчин у кількості 200-300 грамів на метр квадратний.

Петунію вирощують через розсаду, час посіву з лютого по квітень. Варто пам'ятати, що при ранньому посіві рослині знадобиться більше штучного світла. Висівати петунію краще в тонкодисперсний ґрунт. Насіння петунії дуже дрібне і найчастіше воно дражируване. Тому сіяти його потрібно поверхово, не присипаючи зверху землею. Зручними для посівів є торфотаблетки - єдиний їхній недолік у тому, що вони займуть дуже багато місця, якщо петуній багато. У якості ємкості для посіву можна використовувати прозорі судочки для харчових продуктів.

Після появи перших листочків необхідно пересадити рослину в горщики. Найчастіше петунію вирощують при температурі 18-20 градусів.

Для повноцінного росту петунії просто необхідне світло, тому штучні лампи на початку рекомендується залишати включеними на 14 годин, а згодом збільшити до 20 годин. У весняний і літній час варто розміщувати рослини у найбільш освітлених сонцем місцях.

Якщо ви не можете забезпечити сходам необхідне підсвічування, краще відкласти посів будь-якої петунії до березня.

Для того щоб висадити розсаду у відкритий ґрунт, необхідно для початку полити рослину водою. Рекомендується виконувати висадження ввечері на відстані 25-30 сантиметрів. Якщо петунія висаджується в спеціальні кошики або ящики, то відстань можна скоротити в півтора рази. Поливання після висадження є обов'язковими. Існує сенс також провести мульчування ґрунту, що допоможе створити комфортні умови для росту, збереже вологу в ґрунті і збереже квіти від заморозків.

Доглядаючи за петунією, необхідно регулярно рихлити, поливати та просапувати ґрунт. Приблизно один раз на два тижні можна підживлювати рослини гранулами або мінеральними добривами. Ефективно впливають на ріст петунії й органічні добрива, наприклад, гуминові або настій коров’яку.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 13742 Подобається: 1 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Декоративні рослини »


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс