Маскуємо компостну купу

10 квітня 2013

Купка з купи бур'янів перемішаних з картопляними очистками та банановими шкірками - видовище не для слабонервних, котре здатне зіпсувати вигляд будь-якої ділянки. Тому для компостного куточка потрібно вибрати найприхованіше місце в саду. Якщо такого немає, то настав час брати в руки молоток і власноруч робити ємкість для складування бур'янів.

Першою справою збираємо ящик, він може бути будь-якої висоти й обсягу, головне, щоб між дошками залишався простір. Це необхідно для того, щоб до бур'янів надходило повітря. Щоб подовжити термін служби такого ящика покрийте дошки олійною фарбою або спеціальною сумішшю, що запобігає гниття, у крайньому випадку можна використовувати навіть машинне мастило.

Найкраще, якщо в ємкості не буде дна. По-перше, це абсолютно непотрібний і навіть шкідливий елемент, по-друге, він буде перешкоджати проникненню із ґрунту в компост корисних мікроорганізмів.

А ось кришка це необхідність, вона відіграє роль преса й до того ж закриває ваш «заводик» з виробництва органічних добрив від сторонніх очей.

Якщо хочете перетворити ваш компостний ящик у прикрасу ділянки, то спорудіть декоративну ширму. Для цього збиваємо дерев'яний короб, а зверху робимо спеціальний лоток з комірками. До нижньої частини прикручуємо коліщата, а уздовж компостного ящика викладаємо колію із цеглин або тротуарної плитки. Завдяки цьому ширму можна зрушити без будь-яких титанічних зусиль.

Потім вистилаємо верхній лоток щільним целофаном і пробиваємо в ньому кілька отворів, потім засипаємо в нього землю і висаджуємо квіти. У якості прикраси можна розміщувати будь-які рослини, а можна навіть використовувати декоративне гілля, шкаралупки горіхів або навіть фарбовані камінчики. Висаджувати багатолітники в таку конструкцію небажано. Адже на зиму їх доведеться пересаджувати в ґрунт.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6859 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Ваш дім»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс