Арахіс корисний для серця

27 березня 2013

Відомо, що вживання солоних і смажених продуктів завдає шкоди судинам. Однак і тут є виключення з правил. Одним з них виявився солоний арахіс - популярна закуска до пива.

Фахівці з Американської серцевої асоціації (АСА) встановили, що смажений на олії арахіс, не шкідливий, а навпаки - досить корисний для серця, передає Globalscience.

Колись було прийнято вважати, що в солоному арахісі міститься дуже багато натрію, але в дійсності в арахісі натрію менше, ніж у шматку хліба. Так, наприклад, в 30 грамах солоних горішків перебуває не більше 119 мг натрію, що значно нижче сертифікаційного рівня АСА (140 мг).

Багато хто думає, що арахісова олія, на якій горіхи обсмажують, досить калорійна, незважаючи на свою корисність. Однак перевірка показала зворотне: процес обсмажування анітрошки не підвищує в арахісі загального вмісту жиру.

У результаті, фахівцям АСА вдалося довести, що горіхи знижують ризик серцево-судинних захворювань у людей з підвищеним рівнем холестерину в крові. Крім того, арахіс вирує корисними речовинами: у ньому є безхолестериновий білок (8 г білка на 30 г горішків), вітамін Е, а також ніацин, калій і фолієва кислота.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 8020 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Схожі статті

Також у розділі «Народна медицина»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс