Коли саджати малину

31 жовтня 2012

В умовах півдня, для якого характерні тепла тривала осінь і м'яка зима, осіння посадка є переважнішою. 

При посадці в осінні строки (жовтень - перша половина листопада) саджанці малини до настання заморозків встигають утворити нове коріння і навесні рано рушають у ріст, надалі краще розвиваються.

Весна на півдні проходить швидко і відрізняється спекотною сухою погодою. Висаджені в цей час саджанці малини швидко розпускають бруньки, а нове коріння ще не з'явилося. Тому рослини сильно страждають від недоліку вологи, погано приживаються та іноді гинуть.

На півночі ж весна затяжна, волога, що сприятливо позначається на приживлюваності саджанців. При запізненні з осінньою посадкою та пізнім сніжним покривом рослини нерідко вимерзають. Тому тут малину краще саджати навесні, а місце підготувати з осені.

У середній зоні кращою є осіння посадка, хоча можна саджати і навесні. При посадці у жовтні висаджені рослини встигають якось зміцніти до зими, а достатній сніжний покрив надійно захищає їх від мінливостей зими. Навесні малина рано рушає в ріст. Вимерзання осінніх посадок трапляється рідко та найчастіше при пізніх строках посадки у сполученні з сильними морозами при відсутності снігового покриву.

А ось слабозимостійкі ожину та чорну малину краще скрізь саджати навесні.

 Коментарі: 0 шт.   Переглядів: 6635 Подобається: 0 | Не подобається: 0  

Також у розділі «Сад-город»


Привіт, гість!   Вхід

Facebook Google+ Одноклассники Twitter Вконтакте Яндекс